Протести в цяла Аржентина срещу ограничителните мерки във връзка с коронавируса

Сред лозунгите имаше и такива, които се отнасяха до теории на конспирацията относно ваксинирането, новата 5G мобилна мрежа и американския филантроп Джордж Сорос

| Коронавирус, Свят

Демонстранти от целия политически спектър се събраха в редица градове из цяла Аржентина, за да протестират срещу строгите мерки, наложени заради коронавируса, предаде ДПА.

В сърцето на столицата десетки хора изразиха чувството си на неудовлетвореност от въведените от правителството ограничения.
На един от транспарантите бе написано: "Аржентина, събуди се за свобода и човечност", а други лозунги се отнасяха до теории на конспирацията относно ваксинирането, новата 5G мобилна мрежа и американския филантроп Джордж Сорос.

Съобщено беше за изолирани сблъсъци в периферията на протестите.

В Буенос Айрес демонстрираха и лекари, изразявайки подкрепа за ограниченията върху свободата на придвижване и с настояване за по-високи заплати и повече медицинско оборудване в тяхната борба срещу коронавируса.

На 20 март правителството на Аржентина наложи строги ограничителни мерки, за да попречи на разпространението на заразата.
Те имаха известен ефект, тъй като при население от около 45 милиона, потвърдено заразените с коронавирус са 16 214, а смъртните случаи - 528.

Мерките обаче нанесоха и значителни щети на и без това слабата аржентинска икономика.

Прочетете още