Прокуратурата предаде на съд 54-годишен мъж, убил любовника на жена си

| България, Добрич | dnews

Окръжната прокуратура в Добрич предаде на съд мъж за убийство на любовника на жена си, извършено в състояние на силно раздразнение, по особено мъчителен начин и с особена жестокост, съобщиха от Апелативната прокуратура.

Подсъдимият е 54-годишният  Иван Ж. Тежкото криминално деяние било предизвикано от убития Румен Райчев, който бил приятел на семейството.

От години жертвата Румен и съпругата на подсъдимия поддържали интимни отношения. На 31 октомври 2018 г. двамата си уговорили среща. Румен взел жената от автобусна спирка и се отправили извън града. По случайност Иван минавал в другото платно и видял, че жена му се вози в колата на семейния им приятел. Това му се видяло странно, усъмнил се, че двамата имат връзка, и решил да ги проследи.

Открил прелюбодейците в автомобила на Румен в доста интимна ситуация. Отворил предната врата, видял нож, взел го и започнал да реже гумите на колата, за да не могат да избягат. Румен излязъл от колата, извадил от багажника бухалка и ударил Иван в главата, след това го ритал в слабините.

Когато схватката приключила, подсъдимият успял да издърпа сапа от ръцете на Румен, който влязъл в колата и се заключил. Иван започнал да чупи стъклата на колата. Жертвата успяла да избяга. Бил настигнат от подсъдимия, който му нанесъл удари по тялото с юмруци и ритници. Съпругата през цялото време стояла на задната седалка, като чувала репликите, които двамата мъже си разменяли, молбите на Румен и изразеното съжаление за станалото. След това двамата съпрузи се качили в семейния автомобил и се прибрали.

Тялото на мъртвия Румен било намерено от случаен минувач на 19 ноември 2018 г., - двадесет дни след престъплението. Назначените експертизи и действията по разследването открили извършителя на убийството. По кора на дърво в местността експертите открили кръв, чието ДНК принадлежи на подсъдимия Иван.

Причина за смъртта на жертвата според експертизата е причинена гръдна и черепно-мозъчна травма. Убийството е извършено в състояние на силно раздразнение, причинено както от ударите на Румен по подсъдимия, така и от изневярата, която накърнила честта и достойнството на 54-годишния Иван, се сочи в изготвената по делото комплексна психиатрично-психологична експертиза.

Предстои делото срещу подсъдимия Иван Ж. да бъде насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд.

59-годишният Румен Райчев бе обявен за издирване по сигнал на близките му на 6 ноември, след като напуснал дома си на 31 октомври и бил неизвестност. На 19 ноември тялото на издирвания бе открито до изоставен автомобил във вилната зона „Лозята“ до пътя от град Добрич за село Богдан.
 

Прочетете още