Програмата за гражданско образование реновира 35 СУ „Добри Войников" в София

За пътя от идеите до осъществяването им разказва Мариана Корчакова:

Обновяване на тоалетните, боядисване на класните стаи, изграждане на лаборатория по химия. Това са резултатите от Програмата за гражданско образование и детско участие, приложена в часа на класа в 35 СУ „Добри Войников" в София. В нея взели участие 111 ученици от 6, 9 и 10 клас.

Няма опасност учебната година да бъде обявена за нулева

Всичко започнало през февруари когато учениците дали различни предложения за подобряване на средата. Сред тях било изграждането на беседка в двора, нов физкултурен салон, по-бърз интернет и други. Организирали гласуване, в което се включили около 500 ученици. Най-много гласове събрали идеите да бъде създадена лаборатория по химия, да се боядисат и украсят класните стаи, както и обновяването на тоалетните, което спечелило първата позиция. Целта на програмата е във всеки етап – от идеята до осъществяването й, активно да участват самите ученици. Изводите са както с положителен, така и с отрицателен знак, разказа Люба Батембергска от фондация "Малките стъпки", партньор по програмата.

Учениците от прогимназиалния етап в Пловдивска област учат от днес дистанционно

Пряко следствие от проекта е търсенето на ново финансиране за неговото продължение, допълни Диляна Гюрова от настоятелството на 35-то училище

Програма за гражданско образование и детско участие се провела в часовете на класа през втория срок на миналата учебна година като в нея взели участие 111 ученици от 6, 9 и 10 клас.

Прочетете още