Заразеният с коронавирус професор Хубчев почина тази сутрин

| Бургас, Бургас, България | dnews

Началникът на акушеро-гинекологичното отделение в УМБАЛ „Дева Мария“ - Бургас професор Георги Хубчев почина рано тази сутрин след тежко боледуване, предизвикано от заразяване с Ковид-19.

Той беше диагностициран с вируса на 2 октомври и след влошаване на неговото състояние, хоспитализиран в ОАИЛ. Поклонението е в 12.30 часа на 20 октомври, вторник.

Екипът на „Дарик“ Бургас изказва съболезнования на роднините и близките на професор Хубчев.

Доц. д-р Георги Хубчев беше акушер-гинеколог с огромен опит. Той завършва Медицински университет в Плевен през 1980 г. Освен гинекология, има и специализации по тазова хирургия, лапароскопска хирургия, урогинекология, онкогинекология, гинекологична ендокринология и 4D ехография (пренатална диагностика). В началното на 2018 г.  доц. д-р Хубчев защитава десертация на тема „Оперативно лечение на стрес-инконтиненцията при жените“.

Доц. д-р Хубчев беше известен с редица иновативни подходи при лечение на гинекологични заболявания. Член беше и на Европейската асоциация по урогинекология.

Преди да поеме отделението по акушерство и гинекология в университетска болница „Дева Мария“ в Бургас, доц. д-р Георги Хубчев бе началник на акушеро-гинекологичния комплекс към УМБАЛ „Канев“ АД, гр. Русе.

Избран за "Доктор на годината" за 2019 г.

Прочетете още