Проф. Минеков пред БНТ - нито един отговор на журналистическите въпроси

| Коментар
test

В предаването "Още от деня" на БНТ гостува служебният министър на културата проф. Минеков. 

Журналистката Надя Обретенова се опита да зададе на проф. Минеков няколко въпроса свързани със скандала, който се развива от известно време, скандал, заради  прякото включване от преконференцията на ГЕРБ в предаването "Денят започва с Георги Любенов".

Проф. Минеков обаче не отговори на нито един от въпросите на Обретенова, а произнесе монолог, право на отговор, като отправи нападки срещу Генералния дирeктор на телевизията Емил Кошлуков.

Вижте в прикаченото видео как се разви това странно интервю.

Бел. на ред.: Право на всеки журналистически екип, от всяка медия, било тя държавна, обществена или частна, е да решава какво да покаже на своите зрители/читатали/слушатели.

Редакционната независимост е в основата на обективната и честна журналистика от която всички имаме толкова много нужда.

Не е работа на министри, генерални директори, държавни служители, премиери и президенти, да решават какво точно трябва да показва или да не показва, която и да е българска медия, дали да прави преки включвания от едно или друго събитие.

Това, че един министър не харесва един генерален директор няма отношение към работата на журналистите, етичните  норми, както и техните отговорности  - да показват на аудитория това, което смятат за важно. 

Това е право единствено на журналистите и произлиза от отговорността им към техните зрители, слушатели и читатели.

Прочетете още