Проф. Атанас Атанасов: Режисьорът на пиесата „Коронавирус” не се справя добре

Дни преди премиерата на "Любовникът от Занзибар" , съвместно интервю за Дарик радио дадоха режисьорът Атанас Атанасов и актрисата Милена Кънева, която скоро отбеляза своите 50 житейски и 25 сценични години

Пиесата, в която всички участваме в момента, може би е написана отдавна, но режисьорът не се справя добре.

Това сподели в интервю за „Дарик“ проф. Атанас Атанасов, който поставя първата пиеса за стотния театрален сезон във Варна, който ще бъде открит утре, 24 септември. Този знаков юбилей се случва в условията на извънредни ситуации, коронавирус, опасност от зарази, маски и зали, пълни през седалка... Но въпреки това се случва.

Първата постановка, с която варненският драматичен театър ще открие творческия си сезон за стотен път, е съвременната ситуационна комедия „Любовникът от Занзибар” от Ели Саги.

Постановката е на проф. Атанас Атанасов, който сподели в интервю за Дарик, че да открие юбилейния сезон на варненския театър е огромна отговорност за него.

Проф. Атанасов поставя за първи път във Варна, а сред актьорите са неговите студенти от първия му випуск в театралната академия – Симеон Лютаков и Милена Кънева. В ролите ще видим още Веселина Михалкова, Стоян Радев, Станислав Кондов, Цветина Петрова, Константин Соколов и Христина Джурова.

„Любовникът от Занзибар” е пиеса за брака, брачните и извънбрачни отношения. За реални и въображаеми любовници, които играят своята съществена роля между двойките...

Дни преди премиерата, съвместно интервю за Дарик радио дадоха режисьорът Атанас Атанасов и актрисата Милена Кънева, която скоро отбеляза своите 50 житейски и 25 сценични години.

Разговорът с тях е за любовта, брака, юбилеите, коронавируса, театъра и спомените...

Чуйте ги.

 

Прочетете още