Принц Хари и Меган Маркъл посетиха кулата на новия Световен търговски център в Ню Йорк

Херцогът и херцогинята на Съсекс бяха придружени от губернатора на Ню Йорк Кейти Хокул, от кмета Бил де Блазио, съпругата му Шърлейн Маккрей и сина им Данте де Блазио

| Свят, Любопитно

Принц Хари и съпругата му Меган Маркъл посетиха кулата на новия Световен търговски център в Ню Йорк, предаде Асошиейтед прес.

Херцогът и херцогинята на Съсекс бяха придружени от губернатора на Ню Йорк Кейти Хокул, от кмета Бил де Блазио, съпругата му Шърлейн Маккрей и сина им Данте де Блазио. Заедно всички позираха за снимки на върха на 386-метрова кула, наричана обсерватория.


На въпрос дали се радва на пътуването си до Ню Йорк, Маркъл заяви: "Прекрасно е да се завърна, благодаря". На същото питане съпругът й отговори: "Прекрасно е, благодаря".

Това е първата публична поява на семейството след раждането на дъщеря им Лилибет през юни.

Херцозите на Съсекс не отговориха на повече въпроси.

След като се насладиха на гледката от сто и втория етаж на сградата, двамата поеха към изхода.


Губернаторката Хокул размени няколко думи с Меган, а кметът Де Блазио поговори с принц Хари преди фотосесия пред входа на сградата, която бе издигната на мястото на разрушените на 11 септември 2001 г. от терористите кули близнаци.

След това Хари и Меган посетиха намиращия се наблизо мемориал на жертвите на атентатите.

Двамата са в Ню Йорк за участие в организираното от "Глоубъл ситизън" събитие, призоваващо за равен достъп до ваксини. То е насрочено за 25 септември. 

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още