Ново разхлабване на мерките от понеделник

Принц Филип се подобрява, но остава в болница

| Свят, Общество

Състоянието на съпруга на кралица Елизабет II принц Филип се подобрява, след като беше приет в болница преди повече от две седмици.

Камила, херцогиня на Корнуол, заяви, че 99-годишният херцог на Единбург е бил преместен в специализирано звено на болницата за допълнителни сърдечни изследвания.

Принц Филип беше преместен в друга болница за кардиологични изследвания

Престоят на Филип в болницата е най-дългият му досега, пораждайки опасения за здравето му заради напредналата му възраст.

Принцът беше приет за първи път в частната болница "Крал Едуард VII" в централната част на Лондон на 16 февруари.

Първоначално Бъкингамският дворец заяви, че се очаква той да остане там "няколко дни", след като влезе без чужда помощ. По-късно от двореца казаха, че той се лекува от инфекция, без да уточняват повече.

В понеделник той беше откаран в държавната болница "Свети Вартоломей", близо до катедралата "Свети Павел", за тестване и наблюдение на "съществуващо отпреди сърдечно състояние".

През 2011 година му беше поставен стент заради запушена коронарна артерия.

От двореца заявиха, че се очаква той да остане в болница поне до края на тази седмица. Принц Филип навършва 100 години на 10 юни. Съпругът на Камила и най-големият син на Филип, престолонаследникът принц Чарлз, го посети в болницата миналия месец.

Принц Филип остава в болница

Кралица Елизабет II, която е на 94 години, продължи да изпълнява своите кралски задължения въпреки болестта на съпруга си.

Двойката е във виртуална самоизолация в дома си в замъка Уиндзор, на запад от Лондон, от началото на пандемията на коронавируса миналата година заради възрастта си. Те правиха само кратки публични изяви и през януари получиха първата доза ваксина срещу COVID-19.

Прочетете още