Президентът: Да изхвърлим мафията от прокуратурата

Радев: Страхливият умира всеки ден, смелият само веднъж! Ще си върнем България, мутри вън!

| България, Общество

Президентът Радев, заедно с вицепрезидента Иляна Йотова излязоха пред протестиращите граждани на площада пред президентсвото, като се сляха с множеството от хора. Президенът заяви, че не му трябва охрана от хората.

Той каза: Това е битка за децата ни за достойноството ни за природата ни. Това е битка за справедлива, модерна и европейска България. В тази битка ще бъдем заедно всички, които милеем за България.

Твърде дълго търпяхме лъжите от екрана", заяви държавният глава под аплодисментите на демонстрантите и възгласи "Браво", "Мутри вън" и "Оставка". Постепенно скандиранията преляха в "Гешев е позор".

Цялата реч на президента Румен Радев вижте тук

"От всички нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт, да изхвърлим мафията от прокуратурата", заяви държавният глава Румен Радев. Той изтъкна, че пред президентството днес са се събрали хора от всички възрасти и от целия политически спектър и това не е случайно."

Акцията на спецпрокуратурата и МВР в президентската институция от днес при която има арестувани, предизвика мобилизация на разнородни партии и граждански движения пред "Дондуков" 2 и на площада и се събират стотици хора, за да подкрепят президентската институция и за връщането на законността в България.

Протест пред Дондуков 1

Протест пред Дондуков 1

Posted by Иво Божков (Yvo Bojkov) on Thursday, July 9, 2020

В същото време пред сградата на институцията вече се бяха събрали  представители на БСП, начело с лидера Корнелия Нинова.

Там са и депутатите Румен Гечев, Георги Гьоков, Валери Жаблянов, Явор Божанков и др.

Представители на Демократична България, Движение 21, АБВ също призоваха за протест.

Този на ДБ, начело със съпредседателя на коалицията Христо Иванов, бе обявен също на Ларгото. Той обаче ще изрази недоволство и срещу своеволията на охранителите на Ахмед Доган от НСО, като според бившия правосъден министър службата се управлява в действителност от изпълнителната власт, въпреки че формално е под шапката на президента.

Румен Радев: НСО пази сарая на Доган

Прочетете още