Премиерът Борисов: Време е за моите решения

| България

В късния неделен следобед премиерът Борисов публикува статус с противоречиво послание на профила си във фейсбук. 

„Домът е там, където те се усмихват. Винаги е добре да си поговориш с дете, най-верните решения идват от тях. Време за техните усмивки и моите решения!“, написа министър-председателят в социалната мрежа и публикува снимка с внуците си.

Домът е там, където те се усмихват. Винаги е добре да си поговориш с дете, най-верните решения идват от тях. Време за техните усмивки и моите решения!

Posted by Boyko Borissov on Sunday, August 9, 2020

Статусът на премиера идва в 31-ия ден на антиправителствени протести в столицата. 

Припомняме, че в сряда, на 5 август, се проведе национална конференция на ГЕРБ в София Тех Парк, на която премиерът заяви, че е готов по всяко време да си тръгне, но не иска напрежение. Министър-председателят и лидер на ГЕРБ наблегна върху разговорите с коалиционните си партньори и обсъждането на различни варианти за управлението на страната. „Още днес можех да кажа датата, на която ще си подам оставката, но искам да говоря с моите колеги-коалиционни партньори, да подсигурим стабилността.“ Борисов уточни, че има вариант да си тръгне, друг да продължи мандата, но подчерта, че във фокуса му занапред ще бъде работа със структурите по места.

Борисов: Готов съм по всяко време да си тръгна, не искам напрежение

В същия ден ръководителят на правителствената информационна служба Севделина Арнаудова обяви, че напуска работата си в Министерския съвет и добави, че се връща на работа в партията ГЕРБ. Рокадата се е наложила заради „подготовката на партията за предстоящите парламентарни избори“.

Севделина Арнаудова напуска МС заради подготовката на ГЕРБ за избори

На следващия ден, 6 август, се проведе Коалиционен съвет, след който нямаше официална информация за взетите решения и такава не беше разпространена. Единствено съпредседателят на коалиция „Обединени патриоти“ Валери Симеонов обяви пред журналисти, че до март догодина правителството остава в същия състав.

Симеонов: Шепа разглезени терористи не определят периода на действие на правителството

„Вече сме се договорили какво ще се прави, как ще се действа, какъв е периодът на действие на правителството и парламента - какъвто законът го е определил и какъвто са го определили избирателите, а не шепа разглезени терористи, които блокират наляво-надясно кръстовищата и булевардите“, добави лидерът на НФСБ. 

Прочетете още