Премиерът Борисов: Важно е да работят хората. И за психическо здраве, и за пара

Дотук за бизнеса сме дали 1 млрд. лева, каза Борисов

| България

Важно е да работят хората. И за психическо здраве, и за пара, коментира премиерът Бойко Борисов по време на поредна инспекция. Рано в събота министър-председателят посети завод за техника и автомобили, сред които военни, дори и линейки.

Собственикът на компанията се похвали пред Борисов, че изнасят и коли за Германия.

Изцяло рехабилитиран е 33-километровият път между Самоков и Дупница

„С над 1 млрд. лв. подкрепихме българския бизнес по време на кризата. Социално-икономическите ни мерки работят и във фирмата "Самел-90" в Самоков това се вижда. Тук благодарение на 60/40 работата си запазиха близо 1/4 от всичките 400 служители. Важно е хората да не спират да работят. Така не само икономиката ще върви, но и ще запазим психиката на хората. Ако имат работа и препитание, българите ще са спокойни и ще минем по-леко през пандемията“, каза от своя страна премиерът.

Posted by Boyko Borissov on Friday, November 20, 2020

Освен в развитието на технологични и производствени възможности, от фирмата Самел-90 са насочили усилията си и в изграждането на балнео, спортно – възстановителен комплекс с медицински и конферентен център, жилищен комплекс, хотел и парк. Общата инвестиционна стойност на проекта е 70,1 млн лв. Предвиденият срок за завършване е 3 години. Сигурен съм, че с реализирането на проекта ще се допринесе сериозно за цялостното развитие на региона, заяви министър-председателят. 

Освен в развитието на технологични и производствени възможности, от фирмата Самел-90 са насочили усилията си и в изграждането на балнео, спортно – възстановителен комплекс с медицински и конферентен център, жилищен комплекс, хотел и парк. Общата инвестиционна стойност на проекта е 70,1 млн лв. Предвиденият срок за завършване е 3 години. Сигурен съм, че с реализирането на проекта ще се допринесе сериозно за цялостното развитие на региона.

Posted by Boyko Borissov on Friday, November 20, 2020

От началото на пандемията фирмата "Самел-90" в Самоков е получила близо 390 млн. лв. по мярката 60/40. С тези средства са запазени близо 80 работни места. Компанията е най-голямата в страната в областта на електронната отбранителна индустрия. В нея работят над 400 висококвалифицирани работници и специалисти, като продукцията се изнася за 35 държави.

Правителството ще осигури на нашите Специални части допълнително въоръжение, техника и оборудване, които ще допринесат...

Posted by Boyko Borissov on Saturday, November 21, 2020

Правителството ще осигури на нашите Специални части допълнително въоръжение

Прочетете още