Преизбраха общинските лидери на ДПС във Ветово и Иваново

| България, Русе

Поредните две общински конференции на ДПС се проведоха в общините Ветово и Иваново. На отчетно-изборния форум във Ветово, общинската структура на ДПС преизбра досегашния председател Баки Солак, а общинската структура в Иваново избра Айгюле Мехмедова, която заемаше поста временно. Двете конференции се провеждат след продължително прекъсване на конференциите, които започнаха през пролетта, заради COVID-19 епидемията.

Баки Солак е директор на Бюрото по труда във Ветово, като преди това заемаше същата длъжност в Русе, но напусна по собствено желание. Бил е и зам.-областен управител по време на Тройната коалиция. В момента е общински съветник в Общински съвет Ветово. Председател е на постоянната комисия по образование, култура, здравеопазване, социални дейности, спорт и отдих; Заместник-председател на ПК по осъществяване на контрол по изпълнение на решенията на общинския съвет, Член на комисията по законност, обществен рад и сигурност, регионално развитие и благоустройство.

Общинският председател на ДПС в Иваново Айгюле Мехмедова е бивш общински съветник.

Специални гости на конференциите бяха народният представител Бюрхан Абазов и областният лидер на ДПС Дауд Ибрям.

Следващия уикенд ще се проведе и последната конференция в Сливо поле,с което цикълът по избор на местно ръководство на ДПС Русе ще приключи. Областната отчетно-изборна конференция на Движението ще бъде на 7 или 8 ноември.

Прочетете още