Представители на танцови школи на протест под купола на Ларгото

Около 50 хиляди са заетите в този сектор, които въпреки забраната да упражняват професията си, не са спрели да плащат наеми, данъци и осигуровки

Представители на танцови, певчески и музикални школи от цялата страна излизат на мирен протест под купола на Ларгото в София, в Деня на българската просвета и славянската писменост 24-ти май. Ръководители и изпълнители от школите ще дойдат облечени в традиционните за съответния танц дрехи и ще носят музикални инструменти, за да поискат от управляващите срокове и условия за отваряне на залите за изкуство.

Около 50 хиляди са заетите в този сектор, които въпреки забраната да упражняват професията си, не са спрели да плащат наеми, данъци и осигуровки, разказа пред Дарик радио хореографът и ръководител на клуб за български народни танци Иван Янев, който е сред организаторите на протестната демонстрация.

По думите му представителите на школите ще търсят и финансова подкрепа от правителството за работата си в условията на пандемия. Въпреки инициираната и изпратена до управляващите петиция за отваряне на залите за танци, до момента никой не е обърнал внимание на заетите в този вид изкуство. 

Прочетете още