Председателят на семейните лекари в София: Ситуацията е трагична, трябва пълен локдаун

Според д-р Миндов, трябва да се премине към пълно затваряне на заведения, да се спре всякакъв социален живот, всичко

Ситуацията пред кабинетите в момента е трагична. Стълпотворения от деца, възрастни, ковид болни, пълно объркване на потоците, никакъв ред, смесване на болни от всички възрастови групи. Кошмар е в момента, изнемогваме. Това заяви пред БНТ д-р Георги Миндов, председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари.

Над 5600 души с Ковид са хоспитализирани

Той е категоричен, че в София трябва да бъде въведен локдаун. Не трябва да се правят каквито и да е мерки, а да бъде въведен пълен локдаун, тъй като сме минали 600 на 100 000 души по заболеваемост. Всичко трябва да спре, категоричен е д-р Миндов.

Той обясни, че в София легловата база е почти запълнена. Обикалят линейки по лечебни заведения, има и човек починал в линейка вече. Надминали сме категорично пика на втората вълна от миналата пролет.

Затягат Ковид мерките в София

Според д-р Миндов, трябва да се премине към пълно затваряне на заведения, да се спре всякакъв социален живот, всичко. В "Пирогов" в момента няма свободни реанимационни легла за интубиране. Ако в момента сте ковид болен и се нуждаете от интубиране, трябва да се чака да се освободи реанимационно легло. Положението е трагично, допълни медикът.

Относно локдауна, който е крайна мярка, той смята, че това е за един период. Трябва да стиснем зъби и да разберем, че не трябва да даваме повече жертви, смята д-р Миндов.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още