Предимно млади хора са новите случаи с коронавирус във Варна

Очакванията на Пасев са летният сезон да продължи до края на септември, а работещите хотели да имат поне 50 % заетост

Новозаразените с коронавирус във Варна са предимно млади хора. Пациентите през последните 3 дни са на възраст между 18 и 53 години. Активните случаи в региона са 55, като 9 души са настанени в болница, а останалите са под домашно лечение, заяви в ефира на Дарик областният управител на Варна Стоян Пасев.

„Лошата новина е, че няма огнище, а случаите са независими един от друг.  40 дни във Варна нямаше заразени, но след това се поотпуснахме и ръстът се дължи на това. Броят на болните не е нещо изключително, градът е голям и все пак сме в сезон”.

Очакванията на Пасев са летният сезон да продължи до края на септември, а работещите хотели да имат поне 50 % заетост. Комплекси като „Слънчев ден” и „Ривиера” обаче няма да отворят това лято. Броят на румънските туристи засега не е според очакванията, въпреки че е през уикенда по Северното Черноморие е имало гости от северната ни съседка.

24 от плажовете във Варненска област са без наематели и концесионери. До броени дни на тях обаче ще има спасители, каза още Стоян Пасев. 

Прочетете още