Празнично фермерско изложение „Вкусът на Добруджа“ се провежда в Добрич

| dnews

Празнично фермерско изложение „Вкусът на Добруджа“ ще се проведе от 10.00 до 16.00 часа на централната пешеходна алея до Читалище „Йордан Йовков“ в Добрич. Организатор на събитието е Кооперация „Хранкооп” под патронажа на Община  Добрич.

По повод  Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост на отделни щандове ще бъдат представени литературни произведения на поети и писатели от Добрич и ДоброЖънски фест 2020, който ще се проведе през септември. Идеята на фестивала е под формата на забавление и приятно прекарано време да постигне образователен и възпитателен ефект с помощта на самите участници - граждани и гости на Добрич, споделят организаторите.

Изложението ще се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, наложени във връзка с разпространението на CIVID – 19.

Фермерското изложение „Вкусът на Добруджа“ и Фермерски пазар Добрич са места, където участват малки местни производители на чиста храна, които сами предлагат своята продукция. Посетителите могат освен да закупят продукти, произведени в региона, но и да почерпят съвети и знания, получени от личния опит на всеки фермер.

Фермерските изложения "Вкусът на Добруджа" се провеждат в синхрон с идеята на местни ресторантьори за Локален кулинарен форум.  
Целта на инициативата е да бъдат привличени ресторанти и заведения за обществено хранене, които да предлагат в своето меню гозби, приготвени от продукти на малки местни производители.

Прочетете още