Празничният 24 май в Габрово

| България, Габрово

По повод Деня на Българската просвета и култура и славянската писменост – 24 май, в Габрово в неделя от 9:15 часа в храм „Успение на Пресвета Богородица“ ще бъде отслужен тържествен молебен.

В 9:30 часа от храма към паметника на благодетеля Васил Априлов ще се отправи традиционното литийно шествие, а  в 9:45 часа пред паметника ще бъдат поднесени цветя.

От 10:00 ч. чрез социалните медии ще бъде представена първата виртуална панорама на габровските училища. Предпремиерно, филмът ще бъде  излъчен днес, на 23 май в 20:00 часа. В онлайн формата ще бъде представено всяко от габровските училища, както и споделени от учениците теми за празниците, които, поради извънредното положение, не се случиха физически.

Темите, по които учениците работиха са: Първа пролет, Седмица на гората, Международен ден на хумора и шегата, Цветница, Великден, Денят на Земята, Денят на книгата, Международен ден на труда, Гергьовден, Денят на Европа, Денят на Кирил и Методий /11 май/, Денят на славянската писменост и култура /24 май/ и Международният ден на детето.

Видеото ще се разпространи чрез линк от You Tube /ютуб/, който ще бъде споделен през всички канали за информация, с които разполагат участниците във виртуалната панорама - Фейсбук, Инстаграм, сайтове на училищата и др.

Прочетете още