Пръдължава блокадата на Орлов мост, осуетен е опит за провокация

Палатковият лагер остава, пропускат се само линейки. Автобусите на градския транспорт продължават да се движат по променените си маршрути

| България, Общество

Блокирано остава ключовото столично кръстовище на Орлов мост. Нощта е преминала спокойно, но снощи по време на шествието е имало леки опити за провокация.

„Получихме информация, че познати на полицията лица, забелязани и на конференцията на партия ГЕРБ, са присъствали и на протеста снощи. Информирахме полицията, на лицата бяха снети данните, но въпреки това, те продължиха да се навъртат в района. Призовахме още хора да дойдат да ни подкрепят, за да сме повече и в крайна сметка, всичко премина мирно и тихо“, обясни пред БНТ един от протестиращите, който определи провокаторите като ултраси.

„Нашата обща цел е на първо място, върховенство на правото и желанието да живеем в една демократична държава. Ако хората не са доволни, че сме блокирали кръстовището, нека се замислят защо България 30 години е в преход. Това не е преход - това е капан“, категоричен е протестиращият.

Палатковият лагер остава, пропускат се само линейки. Автобусите на градския транспорт продължават да се движат по променените си маршрути.

Спокойна е ситуацията в района на палатковия лагер пред Министерския съвет тази сутрин. Районът остава блокиран за движение.

Откараха в болница протестиращия, който обяви гладна стачка

Обявилите гладна стачка протестиращи са се прибрали по домовете си, очаква се да се присъединят към лагера по-късно през деня.

След като един от обявилите гладна стачка вчера се влоши и беше приет в болница, към момента той не е в здравно заведение, прибран е от съпругата си и се възстановява, съобщи протестиращ, който е подал сигнал към Спешна помощ за мъжа.

Прочетете още