Поздрав от председателя на ПК по "Образователна политика и читалищна дейност" по случай 24-ти май

| България, Плевен | dnews

По повод предстоящия Ден на славянската писменост и българската просвета и култура, председателят на Постоянната комисия в ОбС-Плевен по "Образователна политика и читалищна дейност" Цветелин Горанов, отправи поздрав към всички свои колеги, работещи в сферата на образованието като им пожела да не спират да предават на възпитаниците си най-ценното богатство на българската нация - словотo, за да знаят и помнят своя род и език.                                                                     

Вижте пълния текст на оздравителния адрес:

"Уважаеми учители,
Скъпи ученици,
Дейци на културата,

Предстои най-светлият български празник – 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост. Този ден е посветен на духовното извисяване и с чувство на национална гордост отдаваме почит на светите братя Кирил и Методий – създатели на славянската азбука, техните ученици и всички просветители в българската история.
В навечерието на един от най-­важните български празници си спомняме миналото, но устремено гледаме към бъдещето.
Бъдете здрави и успешни! Не спирайте да предавате с ентусиазъм най-ценното ни богатство, а именно словото, на бъдещите поколения, за да знаят и помнят своя род и език, защото „Народността не пада там, гдето знанието живей”!
Честит празник!

Цветелин Горанов - председател на ПК по „Образователна политика и читалищна дейност” в Общински сьвет – Плевен и директор на НУ"Христо Ботев" - Плевен".

Екипът на Дарик радио и DNEWS - Плевен поздравява Цветелин Горанов за неговия рожден ден, който отбелязва днес!!!

Прочетете още