Повече от 15 200 ученици в област Плевен се върнаха присъствено в клас

| България, Плевен | dnews

На 6-ти декември в училищата от Област Плевен, над 15 200 ученици от 97 образователни институции - 95 уилища и два Центъра за специална социална подкрепа, в паралелки от първи до дванадесети клас започнаха присъствено обучение. Тестването се извършва веднъж седмично с щадящи неинвазивни тестове за COVID-19.

Нараства борят на желаещите да се завърнат в клас от началния етап на основната образователна степен, като тази седмица вече в областта се тестват 5900 малки ученици.

В присъствено обучение вследствие на тестване са 9300 ученици от прогимназиален и гимназиален етап.

Учениците ще се тестват в училище в началото на първия присъствен учебен ден за съответната седмица. Отсъствалите в деня за изследване ще бъдат проверявани в първия ден, в който идват на училище. Изключение се прави за децата със специални образователни потребности, които ще бъдат тествани от родителите си вкъщи.

Информирани са учителите, учениците и родителите за организацията в присъствения образователен процес в общините със заболеваемост на 250 на 100 000 население.

Днес в общините Искър и Никопол учениците стъпват в клас без необходимост от тестване, поради ниския процент на заболеваемост по 250 на 100 000 население. По последни данни на РЗИ-Плевен това ще се промени от утре. Причината е повишаване в стойността на заболеваемост над 250 на 100 000 население. Общините ще бъдат обезпечени с неинвазивни тестове в рамките на деня.

Прочетете още