34 души са вече излекуваните от Covid-19, 498 е общият брой на заболелите

Поставиха 20 мобилни чешми за дезинфекция във Варна

20 мобилни чешми за миене и дезинфекция на ръцете се поставят на обществени места във Варна. Днес бяха сложени по две на Кооперативния пазар и на  пазар "Чаталджа", по една на Синия пазар и на пазара в район "Владислав Варненчик", с  4 мобилни чешми е оборудвана жп гарата, където медицински екипи проверяват пътниците, които пристигат в града. 

Предстои да бъдат сложени още 5 чешми в района около Катедралата, на таксиметровата стоянка, край цветята, край Козирката и Градска болница.  На 6 контролно-пропускателни пункта във Варна освен мобилни чешми има има осигурени и химически тоалетни, на останалите 5 пункта ще бъдат доставени утре. Продължават обработките с препарати в града, днес е извършена поредна дезинфекция на асансьори и пасарелки на бул. Васил Левски".

Продължава раздаването на предпазни средства на лечебните заведения във Варна

Защитни средства – шлемове, маски и облекла, предостави отново Община Варна на лечебни заведения в града. Те са предназначени за УМБАЛ „Св. Марина“, където в момента се лекуват пациенти с коронавирус, за поликлиниките, за Специализираната болница по акушерство и гинекология "Проф. д.-р Димитър Стаматов", Специализираната болница по очни болести,  СБАЛОЗ "Д-р Марко Марков", на Специализирана болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания,  Дентален център 1 и Медицински център за рехабилитация и спортна медицина.

Успоредно с това днес продължи раздаването на безплатни предпазни маски на възрастни хора, осигурени от Община Варна. Акцията, в която се включиха доброволци, се проведе пред магазини от големи хранителни вериги.

Прочетете още