Последното заседание на комисията за „Росенец“ се провали

В зала "Запад" на Народното събрание бяха представителите на "Демократична България", "Има такъв народ" и "Изправи се БГ!Ние идваме!"

| България, Политика

Последното заседание на т.нар. комисия "Росенец" се провали поради липса на кворум. След като изчака петнайсет минути след обявеното начало в 14.00 ч., председателят на временната комисия Калоян Янков обяви, че в залата присъстват шестима от общо дванайсет членове, което не позволява депутатите да започнат работа.

В зала "Запад" на Народното събрание бяха представителите на "Демократична България", "Има такъв народ" и "Изправи се БГ!Ние идваме!". Отсъстваха от ГЕРБ-СДС, БСП и ДПС.

Питат службите дали депутати получавали пари от санкционираните по „Магнитски“

Временната комисия за установяване на факти и обстоятелства относно незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи на територията на Лесопарк "Росенец", в района на нос "Чукалята", гр. Бургас, трябваше да изслуша днес, 14 септември, Ахмед Доган, служебния заместник министър-председател по обществен ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

В дневния ред беше и разглеждане на новопостъпили материали във връзка с дейността на комисията, вземане на решения за изискване на допълнителна информация и отправяне на покани за изслушване до заинтересовани лица.

Министър Рашков също не дойде на заседанието.

Материалите, които са събрани, ще бъдат изпратени на ДАНС, прокуратурата, ДНСК. 

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още