Последен брифинг на НОЩ

Щабът не се разформирова до 31 декември, спират обаче ежедневните сутрешни брифинги

test

Днес правим 100 дни, откакто издадох заповедта за Националния оперативен щаб, посочи премиерът Борисов, който присъства на редовния брифинг на НОЩ в Министерския щаб. Той благодари на всички българи - и тези, спазващи ограничителните мерки, и тези на първа линия в борбата с разпространението на заразата. 

Щабът не се разформирова до 31 декември, спират обаче ежедневните сутрешни брифинги, обяви министър-председателят.

Най-меките мерки, с най-малко ограничения, най-навременни, с най-добри резултати бяха въведени в България, посочи премиерът.

Политическото решение за спирането на ежедневните брифинги е мое, каза Борисов. 

Нещата не са приключили, но идеята е чисто психологически да не притесняваме българите, отбеляза още министър-председателят.

БРИФИНГ НА НАЦИОНАЛНИЯ ОПЕРАТИВЕН ЩАБ

БРИФИНГ НА НАЦИОНАЛНИЯ ОПЕРАТИВЕН ЩАБ

Posted by Дарик радио on Wednesday, June 3, 2020

Генерал Мутафчийски пък обяви данните за разпространението на коронавируса през последното денонощие. 25 са новите заразени, от тях 7 са в болница, съобщи той. 1174 са общо изследваните. 

2585 са заразените с коронавирус към този момент.

За последното денонощие в София е регистриран случай на заразен 17-годишен, който е на домашно лечение с лека симптоматика.

Сред новозаразените са и двама лекари. Има нови 116 случая на излекувани за последното денонощие.

Починал е 68-годишен мъж от Благоевград. 

141 пациенти са в болница, от тях 8 са в интензивно отделение, съобщи от ген. Мутафчийски. 

Той посочи, че има леки разминавания в данните на Националната информационна система и ръчно събраните данни от НОЩ.

Ген. Мутафчийски благодари на всички колеги, хора на първа линия, областните управители и кметове, на доброволците, участвали в процеса, на правителството за навременните мерки, на органите на МВР, на Министерството на здравеопазването, на РЗИ-тата, които „и сега продължават да не спят“. Шефът на НОЩ благодари и на медиите за отразяването на различните мнения и гледни точки. 

Последният брифинг на НОЩ завърши с чувство за хумор и смях, след като проф. Кантарджиев показа своята типична, по думите на ген. Мутафчийски, „духовитост“. (Вижте повече във видеото)

Прочетете още