Пореден ден на протести в София

| България, Общество

Десетки се събраха за 24-а поредна вечер в центъра на София, за да поискат оставката на правителството, премиера Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Демонстрациите отново се провеждат на Орлов мост в столицата, както и в триъгълника на властта. 

Около 19:20 полицията задържа един протестиращ. Униформените обясниха пред БНТ, че арестуваният бил в нетрезво състояние и други протестиращи се оплакали, че ги притеснява.

При отвеждането му към полицейския автомобил обаче униформените бяха освиркани от друга група протестиращи.

Междувременно стана ясно, че част от пътя, водещ към къщата на премиера Бойко Борисов в Банкя вече е блокирана от автомобили, мотори и микробус, с провесени през прозорците черни знамена, показа Би Ти Ви. Проявата е на майките от организацията "Системата ни убива". Шествието е тръгнало от БНБ, ескортирано от полицията.

Участниците в проявата заявяват, че искат оставката на правителството, за което остават невидими.

На пътя Стара Загора-Хасково също е разположен палатков лагер, след като полицията не допусна протестиращите да блокират автомагистрала "Тракия" в петък, информира „Дневник“. Не е било прието и искането да се премине само от там с автомобили и плакати. В подкрепа на протестиращите в града е пиар експертът Арман Бабикян, който е част от т. нар. отровно трио, което е сред инициаторите на протестите.

Полицията не позволи блокада на „Тракия“

СДВР: Няма тежки случаи на коронавирус сред полицаите, охраняващи протестите

Прочетете още