Полиция влезе в редакцията на „Труд“

| България, Общество

Полиция заварди входа на редакцията на "Труд" на ул. "Лъчезар Станчев" 7 в очакване на комисия на областния управител и министъра на културата да запечата помещенията. За това съобщиха от редакцията на вестника. 

В края на септември, за да се попречи на редакцията, беше блокиран със скоби целият паркинг на сградата на Министерството на културата, в която се помещават няколко ведомства. Това се случи, след като "Труд" с документи опроверга всички твърдения на служебния министър на културата Велислав Минеков, отбелязват от медията. 

Редакцията на "Труд" обявява гражданско неподчинение, обяви главният редактор Петьо Блъсков заради политическите репресии над вестника.

Posted by Bilyana Veselinova on Monday, December 6, 2021

Това е, колеги. Трийсет и две години се борихме за демокрация и най-накрая тя "настъпи". От 1974 година съм в журналистиката и в ония коридори полиция не е влизала. Сега полиция се използва срещу медии, коментира Блъсков. 

Този защо не го арестувахте, като спира метрото, попита Блъсков униформените за изпратения да ръководи акцията Светослав Трайков, съветник на служебния министър на културата Велислав Минеков, известен с преминаването си през множество политически формации и с акция по спиране на метрото.

А Минеков е изпратил "Спирачът" на метрото да запечата редакцията на в. Труд. Светослав Трайков.

Posted by Bilyana Veselinova on Monday, December 6, 2021

Стягайте се, че и вас ви чака. Има списък, на който не слушка, предупреди Блъсков. С мълчаливото и тайно съгласие на генерал Радев, добави той. Да ви напомня това за едни други генерали от географските ширини, от които си внесохме машините за гласуване, добави той.

Полицията състави на Петьо Блъсков протокол за неизпълнение на заповед на областния управител за изземване на редакцията.

И още от деня...

Posted by Bilyana Veselinova on Monday, December 6, 2021

Септември месец имах разговор с президента. И той ми каза: Да, господин Блъсков. Ние ще се погрижим... Колкото се погрижиха за сухото дърво отсреща, толкова и за това. Нищо! Мълчание. Само тихо някъде отзад в тъмното в администрацията си раздават една на друга поръчки срещу вестник "Труд", заяви Петьо Блъсков на импровизиран брифинг пред входа на редакцията на вестника, който беше заварден тази сутрин от полиция.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud Spotify, Apple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още