Полицаи преследваха бракониери

| България, Монтана, Враца | dnews

Около 04,30 ч., на 12 февруари, на тел. ЕЕН 112 е получен сигнал от служители на сектор "Рибарство и контрол - Монтана" - ИАРА, че двама мъже на 50 г. от гр. Монтана и 51 г. от гр. Криводол са извършили стопански улов на риба с хрилни мрежи в язовир "Конярево" в землището на с. Замфирово.

Малко по-късно в селото служители на РУ Берковица установили движещ в посока от с. Боровци към с. Замфирово лек автомобил "Фолсваген Голф" с монтанска регистрация, управляван от 50-годишния монтански жител. След подаден сигнал със стоп палка и светлинен сигнал водачът не се подчинил и не спрял, направил маневра, преминал през пътния банкет и продължил движението си към с. Замфирово.

„Голфът“ е последван от служебен автомобил на РУ Берковица и установен изоставен в местността „Касата“ в землището на с. Замфирово. При последвалия оглед от автомобила са иззети чували с хрилни мрежи с различни размери с уловена в тях риба от вида бял амур, щука и сребриста каракуда, надуваема гумена лодка и приспособления за риболов. По случая са разпитани свидетели и е образувано досъдебно производство по чл. 238, ал. 2, т. 2 от НК.

Прочетете още