Почина Лари Кинг

| Свят, Общество
test

Легендата на американското токшоу Лари Кинг почина в болница на 87-годишна възраст след продължително боледуване, потвърди семейството му пред RT.

Кинг бе приет в болница заради сърдечни проблеми, от които страдал в продължение на десетилетия. През ноември 2019 г. той получи инсулт и по-късно обяви, че е прекарал „няколко седмици“ в кома. В началото на януари тази година той бе приет в болница с коронавирус. В миналото Кинг неведнъж е имал сериозни проблеми със здравето. През 80-те прекарва инфаркт, а впоследствие е диагностициран с рак на простатата, който той побеждава. През 2017 г. му беше направена операция за премахване на на раков тумор в гръдния кош.

Американският телевизионен водещ Лари Кинг е изведен от реанимация

Лари Кинг е роден е семейство на еврейски емигранти. Първото му предаване е в регионална радиостанция в Маями през 1957 г. Води токшоу по телевизият Си Ен Ен, наречено „Larry King Live“.

Предаването е записано в книгата на рекордите „Гинес“ като предаване с най-дълъг живот в ефир. Почти няма световна личност от политиката или шоубизнеса, която да не е гостувала на Лари Кинг. Журналистът е направил повече от 50 000 интервюта за цялата си кариера.

След 25 години на екран, през лятото на 2010 г. Лари Кинг обяви, че напуска телевизията, за да прекарва повече време със семейството си. След напускането на CNN обаче, известно време води предаванията „Larry King Now“ и „Politickling with Larry King“, излъчвани по телевизионния Russia Today (RT) America и онлайн канала Hulu.

Прочетете още