По-добре да разчиташ на Бога, отколкото на князе

По-добре е да се уповава някой на Господа, а не да уповава на човека. По-добре е да се надява някой на Господа, а не да уповава на князе“, е казал мъдрият цар Соломон в книгата „Еклесиаст“. Текстът е свързан с правилните взаимоотношения с Бога като творец на всичко и върховна власт. А това е ключово за доброто състояние на човека, моралният му компас и контактите му с другите“, каза за „Дарик“ пастор Живко Тончев от църква „Благовестие“.

Из "Еклесиаст": Кое е по-доброто?

По думите му да вярваш, означава да разчиташ на Бог, а това е начин на живот, който е добър и за самия човек, но и за цялото общество. Причината, води до повече спокойствие, липса на страх и стабилни морални основи.

Кое е по-добро или за малкото, което е повече

„Цар Соломон пише: „Познах, че всичко, което прави Бог ще бъде вечно и не може нито да се прибави на него, нито да се отнеме от него. И Бог е направил това, за да благоговеят пред Него човеците“. Тоест, да почиташ Господа е важно и за нашите решения. Да се надяваме на Бог означава да живеем, според Неговото слово, което ни учи да сме в мир с всички, да не ставаме роби на парите, да не се поддаваме на завистта. Много актуално за нашите управници днес е новозаветното послание, че който иска да бъде лидер, трябва да стане слуга на другите“, пояснява още пастор Тончев.

Еклесиаст: По-добре са двама, отколкото един

Според него, е правилно преди човек да вземе важно решение, да се запита, дали изборът му би бил угоден на Бога.

Цялото интервю, можете да чуете в звуковия файл:

Прочетете още