„Пирогов”: Ренета Инджова ни съобщи, че е паднала, но не помни как

Операция ще й бъде извършена в понеделник. От МВР съобщиха, че от видеозаписите, установени до момента, в района на местопроизшествието не е установено лице с подаденото описание. Не са установени и свидетели на деянието

| България

При прегледа си в Спешния център на „Пирогов” Ренета Инджова е казала, че е паднала и така е наранила китката си, съобщиха на извънреден брифинг болницата.

„Вчера бях на работа, като към 10 ч. в кабинета ми дойде Ренета Инджова. Разпитахме я какво се е случило, тя съобщи, че е паднала и е контузила лявата си ръка и крайник при падане. След това обясни, че е била блъсната от някого. Попитах изрично какво е станало, защото имаме дежурен полицай, който при такива инциденти бива уведомен задължително, но г-жа Инджова съобщи, че е паднала”, обясни д-р Владислав Шопов от болницата, който е приел за преглед бившия премиер.

Ренета Инджова със счупена ръка: нападение или битов инцидент?

„След това изпратихме Инджова за рентген. Тя самата съобщи, че не помни как е паднала. Наложи се да я насочим и към 111 кабинет /спешен кабинет по неврохирургия в болницата – бел. ред/. След рентгенографията се установи счупване на ръката на Инджова, насрочена е да дойде в понеделник за операция. Наместихме ръката под анестезия и се потвърди, че счупването налага оперативна намеса. Операция ще й бъде извършена в понеделник”, допълни д-р Шопов.

По думите му Инджова е дошла в болницата с жена-придружител, която не е дала обяснения за случилото се.

В същото време от МВР съобщиха, че във връзка с инцидента с Ренета Инджова е образувано досъдебно производство в 05 РУ- СДВР. Същото се провежда под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура. Ето какво още обявиха от вътрешното министерство:

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия и действия по разследването е установено, че г-жа Инджова е откарана с таксиметров автомобил, придружена от М.Р и Е.Ш., в „Пирогов“. Същата е пристигнала  в 10.20 часа на 01.08.2020г. в болничното заведение. При прегледа се е оплакала от болка в китката на лявата ръка и болка в областта на левия глезен. При снемане на анамнеза в лекарския кабинет заявява, че е паднала на улицата, където си е наранила ръката, след това е добавила, че е блъсната.

При контролен въпрос, че ако е жертва на престъпление, трябва да се уведоми дежурния полицай в „Пирогов“, г-жа Инджова е заявила, че е паднала на стълбището, което е отразено и в амбулаторния лист /падане по стълби/. След проведени прегледи и направени рентгенови снимки е установено счупване в областта на лява гривнена става, като е извършена манипулация поставяне на гипсова шина. За болката в глезена е установено, че няма счупване и е препоръчано студени компреси и обезболяване. Г-жа Инджова е напуснала болничното заведение около 11.20 часа на 01.08.2020г. 

На 01.08.2020г. около  в 18.15 часа в 05 РУ- СДВР е подаден сигнал от лицето Д.М., че г-жа Ренета Инджова, живуща в гр. София, ж.к. „Хаджи Димитър“, е претърпяла инцидент, при който си е счупила китката на лявата ръка. От видеозаписите, установени до момента, в района на местопроизшествието не е установено лице с подаденото описание.  

Не са установени свидетели очевидци на деянието. Работата по случая продължава, отбелязват от МВР.

Прочетете още