Пик на заразените с коронавирус в Токио ден преди старта на олимпиадата

Новите случаи за последното денонощие в града са 1979

В Токио днес бе регистриран нов шестмесечен връх в дневния прираст на заразените с коронавирус ден преди официалното откриване на Олимпийските игри, предаде Асошиейтед прес.

Новите случаи за последното денонощие в града са 1979, най-много след установения прираст от 2044 на 15 януари. Премиерът на Япония Йошихиде Суга, който твърдо настояваше за провеждането на игрите, обяви на 12 юли извънредно положение в столицата. Оттогава дневният прираст на заразените рязко се повишаваше.

Броени часове преди откриването на олимпийските игри в Токио

Извънредните мерки, които включват забрана за продажба на алкохол и съкращаване на работното време на ресторанти и барове, ще бъдат в сила до 22 август, след закриването на Олимпийските игри на 8 август.

От началото на пандемията досега в Япония са регистрирани 853 000 случая на коронавирус, от които 15 100 са приключили със смърт.

Олимпийските игри, които се откриват утре, трябваше да се състоят миналата година, но бяха отложени заради пандемията. На състезанията в Токио няма да се допускат зрители, но ограничена публика ще има на няколкото спортни обекта далеч от столицата.

Любителите на алкохола в Токио са недоволни от коронавирусните ограничения

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още