Певицата Илина Митревска от Скопие ще има концерт в София

Ще звучат произведения от барока до класиката, веризма, романтизма, с акцент върху белканто пеенето

| България, Култура

Концерт на 20-годишната певица от Скопие Илина Митревска ще има на 21 октомври в София, съобщават домакините на събитието от Културно-информационния център на Република Северна Македония. Музикалният съпровод на пиано ще е на Дилек Реджеп.

Ще звучат произведения от барока до класиката, веризма, романтизма, с акцент върху белканто пеенето. Композиторите са Моцарт, Джовани Паизиело, Мауро Джулиани, Джузепе Верди, Фредерик Шопен, Джакомо Пучини, Хендел, Сергей Рахманинов, Дворжак.

Илина Митревска следва в консерваторията "Джузепе Тартини" в Триест, Италия, под менторството на Лоренцо Регацо. Своето средно образование получава в Музикалното училище, в Скопие, в класа по солово пеене на проф. Гонца Богоромова Краповски, едновременно с това е и част от вокалната академия на проф. Ана и Игор Дурловски. Митревска работи с тенора проф. Гьорги Цуцковски и проф. Славица Петровска Галич.

Дилек Реджеп е родена в музикално семейство, с монголско-турски произход. Преподава в средното музикално училище "Илия Николовски - Луй". Започва да изучава пианото още от 7-годишна възраст и още съвсем малка показва своя талант.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още