Петър Паунов: Очакванията от ремонта на театъра е да имаме нещо изключително като завършек

Какво се случва с материала, който се сваля при ремонта на театъра в Кюстендил, това попита по време на сесията на Общински съвет- Кюстендил, общинският съветник Атанас Гергинов.

„Доколкото разбрах горната част е с врачански камък, надолу е с мрамор. Технологията, която е поставяно на времето този материал,това са с кукички, което позволява спасяването на материала и след това използването му отново. Не съм успял да видя проекта. Дали отново ще бъде отдолу със същият мрамор облицовката или ще бъде с някакъв друг материал“, заяви Гергинов.

„Досегашната фасада на театъра се складира на решетка на сметището. Няма здрави плочки, ако някой иска може да си избере от там. Към момента не сме предвиждали средства за внимателно демонтиране, тъй като това ще са десетки хиляди левове, ако трябва да ремонтираме плочка по плочка. Предстоящата фасада, която е се казва окачена вентилируема фасада с керамика и варовик. Отдолу изолацията е вата. Поръчката мисля, че строителят я е направил от Германия. Доставките за подобен тип фасади са около 3-4 месеца. Очакванията са да имаме нещо изключително като завършек“, отговори кметът Петър Паунов.

Прочетете още