„Песничка за азбуката” навършва 5 години

test

С наближаващите последни майски дни идва празникът на красивото българско слово. Нека не спираме да предаваме любовта към езика ни на следващите поколения!

Този 24-ти май „Песничка за азбуката” навършва 5 години! Нека да отпразнуваме рождения ѝ ден, като я предрешим заедно с ново видео. Създателите й канят всяко българско дете да запише видео с рисунка на любимата си буква, пеейки „Песничката за азбуката” заедно с оригинала, каза за Дарик певицата Влада Томова. Тя е автор на текста и музиката на песента. Живее в Ню Йорк, но всяко лято е на българска земя. Участва във фестивали в различни краища на страната, записва в студио новите си песни, обикаля градове и села, за да издирва и събира стари български народни песни.

Преди пет години, дни преди 24 май, Влада беше в студиото на Дарик, за да представи „Песничката за азбуката”.

Видеата на участниците могат да бъдат изпращани на следната електронна поща - azisurcetomismeedno@gmail.com или чрез платформата Tiktok с хаштаг #bulgarianalphabetsong.

Крайният срок е 25-ти май.

Изпратените записи ще станат част от новия клип на „Песничка за азбуката”, който ще бъде издаден на 1-ви юни. За да го видите, последвайте Фейсбук страницата на „Песничка за азбуката”.

Предайте поканата на поне един приятел, който все още не знае песничката, за да може за празника и рождения ѝ ден тя да стигне до колкото се може повече деца и да зарадва семействата им, като подарък за 24-ти май!

Да запеем заедно!

Прочетете още