Пътните строители няма да протестират в петък

В петък най-вероятно ще се проведат разговори в Министерския съвет, на които да се договори механизъм за изплащане на старите задължения

Чуйте още от думите на Стефан Чайков

Пътните строители отменят планирания си за петък протест, но остават в протестна готовност. Това обяви пред журналисти председателят на Българската браншова камара "Пътища" Стефан Чайков след среща с държавния глава Румен Радев и с финансовия министър Асен Василев.

"Срещата беше ползотворна. Най-важния извод, който успяхме да постигнем, е че държавната администрация признава безспорно вземанията на пътностроителните фирми по договорите за текущ ремонт и поддържане и взаимно поддържане. Получихме уверение от финансовия министър, че средства има, но трябва да се намери законово издържаната форма за това нещо", обясни Чайков. 

В петък най-вероятно ще се проведат разговори в Министерския съвет, на които да се договори механизъм за изплащане на старите задължения. Чайков благодари на президента за проявеното разбиране и за становището му, че тези пари безспорно се дължат на фирмите. Решението на строителите дали да подновят протестните си действия ще бъде взето на база на резултатите след срещата в петък.

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още