Първи случай на коронавирус в Ловеч

С доказана положителна проба е и общопрактикуваща лекарка от Троян

Първи случай на заразен с коронавирус е регистриран в Ловеч. Положителната проба е на жена - млад социален работник. Резултатът е станал известен при изследване на работещи на първа линия медицински специалисти, центрове за обществена подкрепа, социалния патронаж и служители на общината, участвали в подпомагането на хора под карантина или възрастни, както и доброволци, уточняват от Регионалната здравна инспекция.

Младата жена ще се лекува в домашни условия, в добро здравословно състояние е. Тя не е имала симптоми на вируса, когато е била изследвана. Поставена е под 28-дневна карантина.

С доказана положителна проба е и общопрактикуваща лекарка от Троян. За планинския град това е четвърти случай на COVID-19. Докторката имала леки оплаквания, но също остава за домашно лечение и 4-седмична карантина. Джипито е била контактна с мъжа с коронавирус, настанен в белодробната болница в Троян. От РЗИ не са сигурни, че лекарката се е заразила именно от него, тъй като работи с лични предпазни средства.

Очакват се резултати от още проби, взети през тази седмица в Ловешка област.

Прочетете още