Първенство по Текбол в Габрово

| България, Габрово

Утре от 9.30 часа на пл. "Възраждане" за първи път в Габрово ще се проведе първенство по един нов атрактивен спорт - Текбол Габрово оупън. Ще участват  клубове от Габрово, Асеновград, Бургас, Хасково, Димитровград, Пловдив и София.

Въпреки, че най-ранните свидетелства за игра, наподобяваща футбол, датират от 200 г. пр. н.е., най-популярната спортна игра в света не спира да еволюира. От футбол в зала и плажен футбол до по-екстравагантни форми, в комбинация с други спортове, като футголф и футволей, различни видове на спортната игра никнат като гъби през последните години. Едно от най-новите течения се нарича Текбол. Спортът, създаден в Унгария, започва да става все по-популярен, като в последно време придобива слава и в една от най-футболните страни в света – Бразилия.

Играта прилича на тенис на маса, но с футболна топка. Самата маса пък е извита, а не с права форма. Играта се практикува от един състезател в отбор или по двойки. Правилата изискват играчите да овладеят топката с едно докосване, след което да я прехвърлят в отсрещното поле.

Прочетете още