34 души са вече излекуваните от Covid-19, 498 е общият брой на заболелите

Парламентът спира редовните си заседания

Депутатите ще се събират само извънредно

Със 115 гласа за и 65 против депутатите решиха да се събират само, за да се произнасят по актове и мерки, свързани с извънредното положение. Народното събрание прекъсва редовната си работа точно три години след последните парламентарните избори.

Удължават срока на мерките срещу Covid-19 у нас

Депутатите ще се събират само, за да гласуват актове, свързани с извънредното положение,а предложението за това беше внесено от председателя на парламента Цвета Караянчева, депутати от ГЕРБ, Веселин Марешки - председател на Воля и двама представители на патриотите.

С 6 месеца удължават срока за личните документи

Предложението Народното събрание да спре своята нормална работа по време на извънредното положение беше представено лично от председателя на парламента Цвета Караянчева. 

БСП единствени се обявиха против, като председателят на парламентарната група на БСП Корнелия Нинова направи остро изказване.

Крахът на „естествената имунизация“ във Великобритания

Предложението за спиране на работа на парламента, освен от Цвета Караянчева и депутати от ГЕРБ, е разписано от председателя на Воля Веселин Марешки, както и двама представители на патриотите - Борис Ячев и Юлиан Ангелов. 

Депутатът от ДПС Йордан Цонев заяви, че се е търсел консенсус за това как да продължи работата на парламента в нов режим, но БСП са били против и такъв не е намерен.

Народното събрание ще може да се събира по искане на председателя си, една пета от депутатите, Министерския съвет и президента, пише още в решението.

Коронавирус: първо строги мерки, после нормализация /втора част/

Коронавирус: Защо трябва да действаме сега? /първа част/

До момента в редовно време парламентът е прекратявал дейност само по време на предизборна кампания и ваканция. Ваканциите са прекратявани при важни въпроси и парламентът се е събирал извънредно.

За повече новини ни последвайте в страниците ни във Фейсбук и в Туитър

Абонирайте се и за канала ни в YouTube

Прочетете още