Палатки блокираха и кръстовището пред Софийския университет

| България, София | dnews

С трети палатков лагер осъмна центърът на София, след като снощи полицията блокира буса на майките от „Системата ни убива“, в близост до кръстовището при Ректората на Софийския университет, информира „Дарик“.

Отново напрежение около Орлов мост и Софийски университет

Майките искаха да стигнат до Орлов мост, след като се върнаха от демонстрация пред къщата на премиера Бойко Борисов в Банкя, но не бяха допуснати от полицаите.

От полицията обясниха, че жените са свободни да продължат пеша, но не могат да пропуснат буса в посока О„Орлов мост”, тъй като той е блокиран от протест и превозни средства не се движат в този участък заради сигурността на протестиращите.

Полицията твърди, че не е давала позволение на нито едно превозно средство, извън камионите за доставка на хранителни продукти за магазините в района, да преминава през блокираните трасета. Спирането на буса предизвика ескалация на напрежението между униформените и протестиращите.

И в неделната сутрин бусът стои на пътното платно, а три буса на полицията преграждат пътя към Орлов мост. 

И днес се очаква този периметър да остане отцепен, затворено е и кръстовището пред Софийския университет. Палтковите лагери също остават, протестиращите бяха категорични, че няма да си тръгнат, докато правителството не подаде оставка.

Второ денонощие остава блокиран и подходът към автомагистрала “Тракия” при Стара Загора. Вчера от полицията в града заявиха, че заради сигурността на протестиращите, те няма да бъдат допуснати до магистралата. 

Полицията не позволи блокада на „Тракия“

Прочетете още