П.Нунев: След пътя за Кубрат предстои ремонт на пътища в четири общини в областта

Приключва и превантивният ремонтът на пътя за Бяла

| България, Русе

След месеци на усилена работа, проведени много срещи и в регионалното министерство, и в АПИ, утре ще започне ремонтът на пътя Русе-Кубрат. Правителството, с министър -председател Бойко Борисов показа, че спазва поетите ангажименти към Русенска област. Това заяви в интервю за Дарик радио народният преставител Пламен Нунев. Той благодари на всички, които са положили усилия това да се случи, след преодоляването на различни препятствия, и в управляващия орган и в Европейската комисия, защото този проект е по програма “Региони в растеж”. Нунев изрази надежда, че предвид синоптичните прогнози ремонтът ще бъде завършен в обявения десетмесечен срок.

Той призова всички жители на населените места, през които минава трасето, да извършват контрол на работата на фирмите-изпълнителки и да подават сигнали при установени нередности, за което пое ангажимент да вземе мерки при необходимост. Като пример той посочи изграждането на храма “Св. Пантелеймон” на гаря Бяла, където след сигнали на граждани са коригирани всички пропуски.

Упоредно с големите инфраструктурни проекти ще продължат и ремонтите на пътища от второкласната и третокласна пътна мрежа в по-малките населени места, категоричен бе народният преставител. Приключват превантивните ремонти на пътя Русе-Бяла, където се извършва пълна подмяна на настилката. Много важен е и ремонта на успоредния третокласен път, където също се извършва превантивен ремонт Средна кула - Басарбово - Иваново-Борово-Бяла. Тук се включва и ремонт на моста в Басарбово. Всеки момент се очаква одобрение и за ремонта на пътя от село Джулюница до Новград.

Чака се и утвържадане за продължението на пътя Борисово - Черешово, Писанец-Ветово-Сеново, Червена вода- Семерджиево, Пиргово-Мечка, Широково-Острица.  

Ако бъдат утвърдени първите две трасета може да станат реалност до края на годината, а в началото на следващата ще започнат и другите.

Чуйте звуковия файл

Прочетете още