Отворено писмо до Борисов и УЕФА заради убития от гръцки ултраси в Солун Тоско Бозаджийски

Отворено писмо до премиера Бойко Борисов, до министрите на вътрешните работи на България и на Гърция и до УЕФА, разпространиха привържениците на футболен клуб „Ботев Пловдив“, в което те отново настояват за разкриване на цялата истина за бруталното убийство на 28-годишния Тоско Бозаджийски.

Феновете на "Ботев Пловдив" излязоха на протест, искат справедлив процес заради смъртта на убития в Солун от гръцки ултраси българин

Младият мъж бе убит на 5 януари в Солун при нападение от гръцки ултраси на ПАОК. Тоско и негови приятели посетили предишния ден футболната среща между отборите на „Арис“ и „ПАОК“. На следващият ден около 16 часа, отивайки към своите автомобили са нападнати от над двадесетина фена на „ПАОК“, въоръжени с ножове, стоманени тръби и други хладни оръжия. След жесток побой върху българските граждани, Тоско загива, а други двама българи са откарани в болница с множество телесни рани.

Млад българин загина в Солун след меле между футболни фенове

„По наша информация, смъртта на Тоско е настъпила в резултат от множеството вътрешни кръвоизливи и рани в следствие от нанесения побой, а не от прегазилата го кола“, твърдят в отвореното писмо феновете на „Ботев Пловдив“ по повод резултатите от аутопсията, които бяха разпространени, и според които Бозаджийски е починал не заради побоя, а защото след това е прегазен от автомобил.

„Според неофициална информация, водач на организираната престъпна група, нападнала нашите приятели е лице, син на висш гръцки полицейски началник, занимаващ се с футболното хулиганство. Имаме сериозни основания за безпокойство, че случаят ще бъде потулен и виновните ще останат ненаказани. Настояваме за безпристрастно разследване, което да разкрие действителните причини за смъртта на Тоско“, пишат още в отвореното писмо привържениците на футболен клуб „Ботев Пловдив“.

Трима са арестувани в Солун заради смъртта на българина след футболния мач

Те обръщат вниманието на институциите и цялата световна футболна и спортна общественост и към видеоклипа, в който часове след трагедията по време на местен баскетболен мач феновете на „ПАОК“ тържествуват над смъртта на Тоско Бозаджийски.

За повече новини и любопитни материали последвайте страницата ни във Фейсбук 

Абонирайте се и за канала ни в YouTube 

Прочетете още