Откриват XXVI годишна изложба на художниците в район „Изгрев”

Изложбата на художниците, живеещи или работещи в район „Изгрев” се е превърнала в традиция за столицата и вече цели двадесет и шест години събира множество творци на изящните и приложните изкуства

| България, Култура, София

XXVI годишна изложба на художниците, живеещи или работещи в район “Изгрев” ще бъде открита на 20 октомври, сряда, от 18 часа, в Интерпред. Тази година изложбата се провежда под надслов „Традицията среща бъдещето“. Събитието се провежда под патронажа на кмета на района д-р Делян Георгиев.

Изложбата на художниците, живеещи или работещи в район „Изгрев” се е превърнала в традиция за столицата и вече цели двадесет и шест години събира множество творци на изящните и приложните изкуства.       

Софийският район “Изгрев” неслучайно е известен като българския Монмартър. В своята малка територия той е събрал над двеста професионални художници. Всяка година десетки от тях представят в традиционната изложба свое произведение, създадено през последните две години и участват в надпревара за специалните награди на районния кмет.

За втори път посетителите ще могат да видят и „Кът на чуждестранното изкуство”. В него държавите с дипломатически мисии на територията на „Изгрев“ представят по една картина, посветена на страната им или създадена от техен автор.

В периода 20 октомври – 15 ноември 2021 г. експозицията ще бъде изложена в сградата на Интерпред – СТЦ София АД в галерийното пространство на Арт – Плейс (кв. “Изгрев”, бул. “Драган Цанков” № 36). Изложбата се организира от СО – район „Изгрев” и се осъществява със съдействието на Съюза на българските художници и Интерпред – СТЦ София АД. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община.

Прочетете още