Открита е обществена поръчка за изграждане на югоизточния обход на Пловдив

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира тръжна процедура за определяне на изпълнител при строителството на югоизточния обход на град Пловдив с дължина 4,8 км. Индикативната стойност на проекта е 42 млн. лв. без ДДС, а средствата са от републиканския бюджет. Кандидатите могат да подават оферти до 15 октомври 2020 г.

С изграждането на обхода транзитният поток, идващ от АМ „Тракия“ и Свиленград, пътят Пловдив – Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от чертите на град Пловдив. 

Трасето на обходния път ще започва в района на пътен възел „Скобелева майка“, ще продължава почти успоредно на ж.п. линията и ще завършва при кръговото кръстовище на пътя Пловдив – Асеновград. Новият скоростен път ще се влее в изградения през миналата година нов четирилентов участък от второкласния път Пловдив – Асеновград. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети.

Новата пътна артерия ще подобри значително транзитното преминаване от общините Куклен и Асеновград към АМ „Тракия“ и „Марица“, а оттам до ГКПП „Капитан Андреево“, като облекчи значително натовареното движение в град Пловдив.

Срокът за изпълнение на строителните работи е 18 месеца.

Прочетете още