„От теб за теб“ представя тази вечер Стефан Станев

„От теб за теб“ с автор Стефан Станев ще бъде представена тази вечер от 18 часа в НБ „Иван Вазов“ в Пловдив.

Текстовете в тази интересна книга с привличащо заглавие са фрагменти с философско-нравствена насоченост - има лаконично разказани житейски истории, есеистични размисли, философска мъдрост, морални съвети с практическа целенасоченост, едно екзистенциално интерпретиране на човешкото битие, казва за автора и книгата академик Марин Кадиев, който е рецензент на творбата.

В „От теб за теб“ авторът непрекъснато задава въпроси. Търсейки душевните състояния и техните проявления в определени житейски ситуации, той често прониква зад невидимото у човека, за да покаже вътрешните движения и да ни насочи към тяхното овладяване.

Философската задълбоченост на Стефан Станев, познаването му на човешкото съзнание и понякога абсурдните човешки реакции, които той е доловил, са направо смайващи, казва за него Марта Перчева.

Като лайтмотив в цялата книга е предложението на автора  „да добием едно от най-ценните умения за успех във взаимоотношенията, а именно това – да изслушваме внимателно и да вникваме в казаното от другите“, но от друга страна – „да задоволим нуждата ни от комуникация без излишни, ненужни спорове и напрежение“.

Магията на книгата се крие във философската интерпретация на нашето ежедневие, на борбата ни за оцеляване и на желанието ни за смислено съществуване.

Прочетете още