От Община Добрич се извиниха на Езикова гимназия за проблемите с некачествения ремонт

Извинения към учениците в ЕГ „Гео Милев” в Добрич, към техните родители и учители поднесе зам.-кметът Росица Йорданова заради коментара си от преди ден, че около 60 % от констатираните нередности по ремонта на училищната сграда са в резултат от действията на учениците.

„Това е субективно преценено от моя страна, но този процент се отнася по-скоро към изпълнителя и неизпълнението от негова страна. Наистина има поражения от учениците, но те са крайно нищожни в сревнение с това, което трябва да направи изпълнителя. Дадох си сметка, че с моето изявление съм уронила престижа и достойнството на екипа на ЕГ, за което наистина съжалявам. По-важно за нас като екип е да бъдат свършени обектите, така както са заложени и да бъдат приети всички дейности без отклонения” – коментира зам.-кметът Йорданова.

По думите й получените документи и снимков материал от ЕГ във връзка с некачествения ремонт в училището са разгледани детайлно, създадена е комисия специално по случая, предстои да се извърши отстраняване на всички установени нередности, за което ще бъде съставен констативен протокол.  

„Имаме уверението на изпълнителя, че работата ще бъде свършена така, че да бъде приета” – каза още Йорданова.

В документите, представени от ЕГ обаче има и дейности, които не са част от проекта и те няма да бъдат изпълнени.

„Изпълнителят ще острани за своя сметка всички нередности, констатирани по време на ремонта, които са предмет на този договор” - подчерта и ръководителят на проекта инж.Добринка Михова.

Сред установените дефекти по време на ремонта в Езикова гимназия са надигнат и разместен ламинат по стаите, висящи кабели, незапълнени отвори, разклатени осветителни тела. Изпълнител на ремонтните дейности е добричката фирма „Рал -Мар Билд” ЕООД, а строителният надзор се осъществява от „Жилфонд – инвест” ЕООД.

Срокът на проекта в ЕГ „Гео Милев” изтича на 28 януари 2020 година, а заради продължаващите ремонти ръководството на гимназията обмисля вариант за преминаване към трисменен учебен процес от началото на следващата седмица.

Езикова гимназия "Гео Милев" е едно от училищата в Добрич заедно с ПМГ „Иван Вазов“, ОУ „Хр. Ботев“ и Детска градина №32 „Зорница”, които се ремонтират по проект „Реконструкция и обновяване на образователна инфраструктура в Добрич“. Той се финансира по оперативна програма „Региони в растеж“ на обща стойност 6 193 021,62 лева с ДДС и е част от инвестиционната програма на Община Добрич.

Прочетете още