Още три класа в Пловдив са под карантина

Три класа в училища в Пловдив са под карантина заради ученици, диагностицирани с Ковид-19. Става въпрос за седми „а“ клас на  СУ “Патриарх Евтимий“, 6“г“ клас на  ОУ “Душо Хаджижеков“  и 4 „г“ клас на ОУ „Яне Сандански“.

Това са поредните случаи на заразени с инфекцията ученици в града. И в трите училища са връчени предписания за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, по-честа дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства от педагогическия персонал.

В музикалното училище "Добрин Петков" в града също има случай на карантинирано дете от 1-ви клас, контактно на болен от Ковид-19.

Предприета е допълнителна, извънредна дезинфекция на помещенията и повърхностите, съобщиха от учебното заведение.

От ръководството на школото призовават за задължително носене на маски от учениците в общите помещения и коридорите на училището и стриктно спазване на пропускателния режим.

Дистанционно обучение и затваряне на сградата за една седмица въвеждат пък в АМТИИ „Асен Диамандиев“ в града.

Днес държавни институции и контролни органи ще заседават в Областна управа в Пловдив, за да обсъдят епидемиологичната ситуация в областта и завишаване на контрола на местно ниво по спазването на сега действащите мерки.

Прочетете още