Последният държавен лидер, който не вярва в пандемията

Още една варненска община въведе вечерен час

От днес, 25 март, в Дългопол се въвежда вечерен час за всички живеещи на територията на общината. Ще бъде забранено излизането навън за времето от 22.00  до 05.00 часа, става ясно то заповед на кмета Георги Георгиев.

Изключения ще се допускат само и единствено при неотложна необходимост като пътуване от местоживеене до месторабота и обратно, по здравословни причини и др. За целта е необходимо да бъде уведомяван кметът или кметския наместник на населеното място, а за град Дългопол – дежурният по община.

Прокуратурата разследва 8 случая на нарушена карантина във Варна

Мярката се въвежда във връзка с обявеното извънредно положение, както и завишения брой на лицата, завръщащи се от „рискови държави“ и с цел предотвратяване разпространението на Covid-19.

Дългопол е третата община във Варненска област, в която се въвежда вечерен час. В община Аврен излизането навън без неотложна нужда в часовете между 21.00 и 5.00 е забранено със заповед на кмета от 20 март.   

В община Бяла от 19 март пък е въведен вечерен час за лицата до 18-годишна възраст. На тях им е забранено да излизат след 20.00 часа.

Прочетете още