Оставиха в ареста мъж, убил баща си

| България, Враца | dnews

Врачанският окръжен съд определи постоянна мярка „задържане под стража“ за А. Н., обвинен в убийството на баща си Ц. Н. от Враца. „Преценявайки събраните до момента писмени и гласни доказателства, съдът намира, че от същите би могло да се изведе обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен с поведението си към престъплението. Налице е и другата кумулативна предпоставка по чл. 63, ал. 1 от НПК за вземане на най-тежката ограничителна мярка – реалната опасност обвиняемият да извърши друго престъпление. Обвиняемият е привлечен в това си качество за престъпление, за което се предвижда наказание повече от 15 години „лишаване от свобода“.

Опасността от извършване на друго престъпление се извежда и от събраните характеристични данни, установяващи агресивно поведение от страна на обвиняемия след употреба на алкохол и други случаи, при които е упражнявал физически и психически тормоз над своя баща. На следващо място, от значение за наличието на опасност от извършване на друго престъпление, е високата обществена опасност на извършеното от него деяние - убийство на баща, който е болен и беззащитен възрастен човек“ – се казва в мотивите на съда. В съдебната зала А. Н. заяви, че не е убил баща си и поиска да бъде освободен.

Днешното определение на Врачанския окръжен съд може да бъде обжалвано и протестирано в тридневен срок пред Софийския апелативен съд.

Прочетете още