Определиха хотел в „Златни пясъци” за карантиниране на туристи

Хотелиери предложиха обектите за карантиниране на туристи в „Слънчев бряг” и „Златни пясъци” по време на среща с вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова с представители на бранша. За курорта „Златни пясъци” представителите на бизнеса определиха хотел „Златен рог“, който е с капацитет 120 стаи. В „Слънчев бряг” беше посочен хотел „Дел Мар“ с около 30 стаи. Предстои експерти да проверят местата за настаняване и да ги потвърдят, ще бъдат договорени и финансовите параметри, стана ясно на срещата в „Слънчев бряг” вчера.

Сериозен ръст на новите случаи на COVID-19 във Варна

Водим преговори с Министерството на финансите това да бъде за сметка на държавата, каза още вицепремиерът. Тя поясни, че идеята е от бюджета да се поемат разходите както за нощувки, така и изхранването по време на принудителния престой. Министърът подчерта отново, че към момента в курортите ни няма нито един потвърден случай на турист с положителна проба за COVID-19.

Премиерът с изненадваща визита в „Златни пясъци” (СНИМКИ+ВИДЕО)

Днес вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова ще проведе работна срещи с представители на туристическия бизнес по Северното Черноморие. Тя ще се проведе в „Златни пясъци”, а участие в нея ще вземат представители на  Съюза на хотелиерите в „Златни пясъци” и Варненската асоциация на туроператорите.

Днес ще бъде организирано и заседание на Националния съвет по туризъм. Основен акцент в дневния ред на съвета е обсъждане на актуалното състояние на сектора и набелязване на мерки за преодоляване на последиците от разпространението на кризата от COVID 19.

Прочетете още