Оправдаха Петър Пищалов за смъртта на конете му в Осоговската планина

Районен съд- Кюстендил под председателството на Светослав Петров оправда Петър Пищалов по всички отправени към него обвинения, съобщи Вася Пешева, адвокат на фермера. Той е оправдан по чл.325 Б ал.2 от НК - респективно за жестоко отношение към гръбначни животни и причинена смърт. Съдебното следствие по казуса с намерените мъртви коне в Осогово продължи една година.

Според адвокат Вася Пешева решението на съда е обективно и е в полза на Петър Пищалов. Той самият заяви, че е доволен от решението на съда.

„Работата ми е да гледам животните, на адвоката да движи процесите в делото, тя се справи с него по-най добрия начин“, смята той.

Фермерът Петър Пищалов беше обвинен за нехуманно отношение към животните, негови коне бяха открити мъртви в Осоговската планина през зимата на 2018 година.

Прокуратурата предложи Петър Пищалов да бъде освободен от наказателна отговорност, а спрямо него да се наложи административно наказание.Във връзка със същия случай, както и с дейността на обвиняемия, същият съдебен състав вече потвърди частично Наказателно постановление на Областна дирекция по безопасност на храните, по три от посочените нарушения, за което обвиняемият Петър П. е осъден да плати глоба на обща стойност 3 000 лв.

Решението на Районен съд- Кюстендил може да бъде обжалвано в 15 дневен срок пред Окръжен съд Кюстендил.

Прочетете още