Окръжен съд – Враца остави в ареста мъж, обвинен в убийството на жената, с която живеел

| България, Враца

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови днес Врачанският окръжен съд спрямо Н. П. от с. Три кладенци. Той е обвинен в това, че на 15 септември т. г., вечерта, в с. Три кладенци, чрез запалване умишлено е умъртвил Т. П., с която живеел на семейни начала, като деянието е извършено по особено мъчителен за убитата начин. Т. П. е починала от раните си на 17 септември т. г. в софийска болница. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда едно от най-тежките наказания – лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Врачанският окръжен съд, след като анализира събраните до този момент доказателства прецени, че съществуват всички предпоставки на Н. П. да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“. Съдът счете, че може да се направи обосновано предположение, че той е извършителят на престъплението, като са налице и другите две опасности, които налагат определянето на тази най-строга мярка – опасност обвиняемият да извърши престъпление и да се укрие.

Определението на Окръжен съд – Враца не е окончателно и може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок от днес пред Апелативен съд – София.

Прочетете още